ZoekenSluiten

Lorentzhuis

Het Lorentzhuis biedt 86 mensen met dementie een veilige woonplek. Zij wonen in kleine, vaste groepen bij elkaar. Hun dagelijks leven speelt zich voornamelijk in de groepshuiskamer af. Hun eigen appartement wordt vaak als slaapkamer gebruikt. Bewoners kunnen zich vrij bewegen door een groot deel van de locatie en de belevingstuin. Op de gangen van de verschillende verdiepingen zijn belevenis-nissen ingericht. De bioscoop, de trein, de kroeg, het kappelletje, de kinderkamer, de werkplaats, het winkeltje: plekjes met een herkenbaar thema waar oude tijden opnieuw beleefd kunnen worden. Op de begane grond is de Orangerie het levendige hart van het besloten woongedeelte. De Orangerie is met gezellige zitjes ingericht, de tovertafel staat er, er is een fietshoek en een kapsalon. Voor bewoners worden er veel en verschillende activiteiten georganiseerd, ook uitstapjes buitenshuis. Ook de Dementheek van Innoforte, het Breinplein, is op de begane grond van het Lorentzhuis. Hier zijn alle spelmaterialen, boeken en dvd's samen gebracht die geleend kunnen worden door iedereen die de zorg heeft voor iemand met dementie.

Met de contactpersonen van iedere bewoner wordt besproken welke zorg en aandacht deze nodig heeft om zo ontspannen mogelijk, ondanks de dementie, te leven. Daarbij is ook altijd de vraag aan familie en mantelzorgers wat zij zelf graag zouden willen betekenen. Zo zijn er familieleden die koken op de groep, anderen die bewoners regelmatig mee uit wandelen nemen of gaan fietsen met de duofiets of die met alle bewoners van een groep samen spelletjes doen. Wie een rol wil spelen in de verzorging van zijn of haar naaste, krijgt hiervoor de ruimte. Innoforte hoort van familie vaak terug dat zij dit waardevol en verrijkend vinden. Door het samenspel van familie, vrijwilligers en medewerkers te zoeken, bereiken we met elkaar veel meer in persoonlijke aandacht dan ieder voor zich.

De mix van bewoners met dementie, bewoners die zelfstandig wonen en oudere buurtbewoners maakt het Lorentzhuis tot een unieke locatie, van oudsher geworteld  in Velp-Zuid. Alle extra's in en om het Huis van de Buurt dragen bij aan de levendigheid van deze plek.

Wachtlijst

Het Lorentzhuis heeft een wachttijd van 0 tot 3 maanden.

 

HLF_7576 belevenis kinderkamer LH
HLF_7518 terras Orangerie