ZoekenSluiten

't Jagthuis

’t Jagthuis is een kleinschalig verpleeghuis voor ouderen met dementie,  niet ver van het centrum van Velp. Er zijn 68 appartementen beschikbaar. Het is een sfeervolle locatie die bewoners beschermt en toch veel bewegingsvrijheid biedt. Aan de achterzijde ligt een prachtige, afgesloten tuin. Door de tuin lopen brede, rolstoelvriendelijke paden en er is een prettig, ruim terras waar het met zonnig weer goed toeven is.

Hier wonen bewoners in een huiselijke sfeer. Elke bewoner maakt deel uit van een woongroep, een soort huishouden. Die groep bestaat uit maximaal 8 personen. Iedere groep heeft een gezamenlijke huiskamer, waar de bewoners een groot deel van de dag doorbrengen. Medewerkers hebben veel aandacht voor het welbevinden van 'hun' bewoners. Als het gedrag van een bewoner daarom vraagt, passen zij zich aan om te ervaren of dit een positief effect op iemands welzijn heeft.

Met de contactpersonen van iedere bewoner wordt besproken welke zorg en aandacht deze nodig heeft om zo ontspannen mogelijk, ondanks de dementie, te leven. Daarbij is ook altijd de vraag aan familie en mantelzorgers wat zij zelf graag zouden willen betekenen. Zo zijn er familieleden die koken op de groep, anderen die bewoners regelmatig mee uit wandelen nemen of gaan fietsen met de duofiets of die met alle bewoners van een groep samen spelletjes doen. Wie een rol wil spelen in de verzorging van zijn of haar naaste, krijgt hiervoor de ruimte. Innoforte hoort van familie vaak terug dat zij dit waardevol en verrijkend vinden. Door het samenspel van familie, vrijwilligers en medewerkers te zoeken, bereiken we met elkaar veel meer in persoonlijke aandacht dan ieder voor zich. De actieve familieraad maakt, samen met de medewerkers van 't Jagthuis, echt werk van familieparticipatie. Zo zijn er regelmatig familiebijeenkomsten en via familienet worden familieleden op een eigentijdse, interactieve manier bij de zorg voor hun naaste betrokken.

Extra faciliteiten en services

In Grand café de Brink kunnen bewoners met hun familieleden samen koffie drinken, een spelletje doen, de tovertafel gebruiken of piano spelen. Er is een actief verenigingsleven dat creatieve activiteiten verzint zoals de Wandel3Daagse en Heel Innoforte Bakt. Direct naast de ingang is de fietsclub. Hier staan verschillende soorten fietsen bij elkaar die bewoners stimuleren om op een vanzelfsprekende manier te bewegen. Ook familieleden en bezoekers mogen met hun naaste gaan fietsen: binnen in de fietsclub, buiten op de duofiets of de duoscootmobiel.

Op het gebied van persoonlijke verzorging en ontspanning is er een kapsalon, een pedicure en een bijzondere, ontspannende badkamer ('snoezel'bad). Het is mogelijk om kleding zo te laten vermaken dat deze bewoners een optimaal draagcomfort geven.

Wachtlijst

't Jagthuis heeft een wachttijd van >6 maanden.

MPF_4491
MPF_4556