ZoekenSluiten

Vandaag: Dag 1 Wandel3Daagse

29-5-2017

Prachtig weer om te wandelen! Vandaag gaat de tocht naar Oosterwolde. Op het eindpunt van vandaag is alles in stelling gebracht om er een spetterend festijn van te maken. Er zijn maar liefst veertig extra vrijwilligers van het ROC en extra rolstoelen om iedereen in de gelegenheid te stellen mee te doen. Plezier van bewegen en genot van samen buiten zijn, staan voorop op deze warme dag. Prestatie is van ondergeschikt belang.

‘Tot nu toe hebben zich 170 deelnemers ingeschreven maar de ervaring leert ons inmiddels dat het uiteindelijke aantal deelnemers hoger ligt. De mensen worden aangestoken door het plezier van de deelnemers en besluiten dan om alsnog mee te lopen. Prima toch? Hoe meer mensen meedoen en ervaren dat bewegen goed voor ze is, hoe beter! En ja, als het weer dan eigenlijk weer te goed is, dan is er binnen Innoforte voldoende gezond verstand en creativiteit aanwezig om een oplossing op maat te maken. Zo is er voor de bewoners van het Lorentzhuis vandaag de mogelijkheid om een verkorte, alternatieve route te lopen.’ aldus Margot Leenders, één van de organisatoren: ‘Maar waar ik heel blij mee ben is dat het ROC spontaan veertig vrijwilligers levert. We hebben een goed contact met hen omdat we studenten een stageplek bieden. Daar steken wij veel energie in en dan is het erg leuk om op deze manier te merken hoe dat gewaardeerd wordt! Het is een welkome aanvulling op de inzet die onze eigen vrijwilligers al plegen.’

Behalve bewoners van de locaties van Innoforte lopen er ook deelnemers via buurthuis De Poort, de RIBW, Nieuw Schoonoord en de dagbestedingslocaties ’t Prieel en De Serre mee.

Maandag 29 mei a.s. is de eindbestemming Oosterwolde, woensdag 31 mei is de dag van het Lorentzhuis. De wandelaars worden hier gastvrij onthaald met een drankje en wat lekkers. Op donderdag 1 juni a.s. wordt de binnenkomst groots aangepakt. Tussen 14.30 uur en 15.00 uur is de feestelijke intocht met gladiolen en een feestje in de tuin van ’t Jagthuis.