ZoekenSluiten

Eén bezoeker per bewoner per keer

16-3-2020

Innoforte heeft besloten dat bewoners in een locatie één keer per dag één bezoeker mogen ontvangen. Ook hebben bewoners en hun contactpersonen het dringende advies gekregen zich niet in gezelschappen te bewegen. In één op één contacten is er immers minder risico op besmetting.

Cliënten van de thuiszorg/ huishoudelijke hulp zijn geïnformeerd over mogelijke veranderingen in zorg- en dienstverlening.

Andere (eerder genomen) maatregelen zijn:

- geen handen schudden.

- alle activiteiten in de openbare ruimtes van de locaties zijn stilgelegd. De restaurants, kapper en pedicure zijn gesloten.

- familieleden van bewoners hebben het dringende verzoek gekregen niet noodzakelijk bezoek aan hun naaste uit te stellen.

- alle scholingsactiviteiten, teamoverleggen en dergelijke voor medewerkers zijn uitgesteld.

- er is zo min mogelijk verkeer van medewerkers tussen de verschillende locaties. Wie thuis kan werken (met name kantoorpersoneel), werkt thuis.

Op dit moment zijn er binnen onze organisatie nog geen meldingen van het coronavirus. We doen wat we kunnen om het virus (zo lang mogelijk) buiten de deur te houden. De instructies voor handhygiëne zijn uitgebreid met het verzoek om géén handen te schudden.

We volgen de ontwikkelingen binnen Innoforte op de voet. Zo gauw er een vermoeden van corona is, melden wij dit bij de GGD. Dit is wettelijk verplicht. Wij volgen dan hun aanwijzingen op.

Direct betrokkenen zijn geïnformeerd over de huidige maatregelen. Via deze pagina op de website wordt de informatie over corona en Innoforte actueel gehouden.

De website van het RIVM, www.rivm.nl , geeft altijd de meest actuele informatie over het virus en de maatregelen die voor Nederland gelden.

Wilt u meer informatie over de meest gestelde vragen? Lees dan hier onze Q&A lijst.