ZoekenSluiten

Thuiszorgaanbieders in regio Arnhem slaan handen ineen

3-7-2018

Personeelskrapte in de zomer

De zomervakantie komt er weer aan. Voor velen een heerlijk vooruitzicht op een welverdiende vakantie. Maar het werk in de zorg moet door. Ook in de zomer moet de zorg aan cliënten goed georganiseerd worden zodat kwaliteit en continuïteit in orde blijven. Ieder jaar is dit een ingewikkelde puzzel voor de zorgaanbieders.  Daarom slaan de thuiszorgaanbieders in Arnhem ook dit jaar de handen ineen.

Krachten bundelen

Zorgorganisaties Attent, Innoforte, Pleyade, Sensire, STMR (Santé Partners), STMG en Thuiszorg Groot Gelre (onderdeel DrieGasthuizenGroep), bundelen hun krachten en vullen deze zomer samen de zorg in voor de thuiszorgcliënten met complexe zorgvragen. Ook op wijkniveau wordt gekeken waar samen kan worden opgetrokken zodat de zorg op orde blijft.

Slim organiseren

Door samen op te trekken zorgen de thuiszorgorganisaties ervoor dat alles gewoon volgens plan kan verlopen. Dat neemt niet weg dat het voor cliënten in de zomerperiode anders kan gaan dan zij gewend zijn. Zo kunnen de momenten waarop de zorg wordt verleend afwijken en kan er een collega, in plaats van de vaste medewerker, over de vloer komen. Maar door slim samen te werken doen de zorgorganisaties er alles aan om de zorg- dienstverlening goed te regelen.

Vakantiekrachten

De zorgaanbieders schakelen ook vakantiekrachten in tijdens de zomermaanden. Mensen die interesse hebben om in de zomer vakantiewerk te doen in de zorg, zijn van harte welkom. Kijk op de websites van de verschillende zorgorganisaties voor vacatures.