ZoekenSluiten

’t Jagthuis gaat op vakantie: even de zinnen verzetten

5-4-2018

Zeven bewoners met dementie van ’t Jagthuis gaan, samen met hun begeleiders, een weekje op vakantie naar Twente. Het is voor het eerst dat Innoforte met mensen met dementie vakantie gaat vieren.

‘Bij Innoforte vinden we het belangrijk dat onze cliënten buiten komen. En met buiten bedoel ik dan: verder als de prachtige maar besloten tuin die bij ’t Jagthuis ligt. Ook zoeken wij altijd naar hoe wij aan kunnen sluiten op de beleving van onze bewoners. De meesten hebben goede herinneringen aan vakanties met het gezin vroeger. Daar vertellen ze de mooiste verhalen over. Het is fijn om die vakanties als het ware opnieuw te beleven. Mensen met dementie leven in het moment, ze onthouden het niet meer maar genieten wel erg van wat er is. En met een fotoboekje van deze week houden we de nieuwe herinneringen vast. Nieuwe herinneringen maken we genoeg: we gaan naar het Openluchtmuseum in Ootmarsum, naar de weekmarkt in Almelo, er is een high tea, we doen spelletjes en we nemen een gourmetstel mee. Het is écht heel bijzonder!,’ zo vertelt Yvonne Evers, verzorgende van de afdeling waar de mensen wonen die meegaan. De familieleden van de bewoners hebben enthousiast gereageerd op dit initiatief. In het programma is ook een Open Huis voor hen opgenomen. Dan kunnen zij met eigen ogen zien waar hun naaste verblijft.

Een team van vier verzorgenden, één verpleegkundige en één vrijwilliger zorgt voor bijna één-op- één begeleiding. De bewoners vertrekken op maandag 9 april a.s. en komen de vrijdag erna weer terug. Innoforte evalueert deze vakantie en op grond van de ervaringen wordt onderzocht of deze formule voortgezet kan worden.