ZoekenSluiten

NL Doet: Djembée spelen op gevoel

7-3-2018

Op vrijdag 9 maart a.s. geven vrijwilligers een workshop Djembé spelen aan cliënten van Innovisus. Op 10 maart nemen vrijwilligers bewoners met dementie uit ’t Jagthuis mee op een huifkartocht door Velp. Twee voorbeelden van activiteiten bij Innoforte in het kader van NL Doet, de landelijke actie van het Oranjefonds om meer Nederlanders te interesseren voor vrijwilligerswerk.

‘Aandacht en iets leuks doen, dát is waar we onze cliënten het grootste plezier mee doen. Nu investeert Innoforte zelf ook het hele jaar door, iedere dag, in activiteitenbegeleiding. Vaak samen met onze vaste schare vrijwilligers. Toch grijpen we NL Doet met twee handen aan. We bereiken een hele andere groep mensen die best wel eens iets voor hun medemens willen doen maar niet te veel gebonden willen zijn. En we doen ook weer eens iets heel anders voor cliënten. Dit jaar gaan we bijvoorbeeld djembé spelen met oudere mensen met een beperkt gezichtsvermogen en we hebben een huifkartocht voor mensen met dementie langs de plekken in Velp die ooit zo belangrijk voor hen waren. Dat geeft aan alle kanten blije gezichten: bij deelnemers, bij vrijwilligers en bij ons omdat we inspirerende matches weten te maken,’ zo vertelt Liane de Blij, coördinator NL Doet voor Innoforte.

Alle activiteiten op een rij:

Op vrijdag 9 maart

  • Djembé spelen bij Innovisus, Nieuw Schoonoord 1, Velp. Tijd: 10.30u-12.30u.
  • Optreden van Diva’s Dichtbij voor mensen met dementie, in het Lorentzhuis, Rijnstraat 1, Velp om 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur. Diva’s Dichtbij zijn geschoolde zangers die als ware diva’s komen zingen en zich helemaal richten op het raken van de bewoners. Verzorgd door stichting Innerwheel
  • Een high tea voor bewoners van Verzorgd Wonen Lorentzhuis met theesoorten gesponsord door Dille&Kamille Arnhem.
  • Een muzikale high tea in Oosterwolde, somatisch verpleeghuis en Verzorgd Wonen.
  • Dagbesteding, voor jonge en vitale mensen met dementie, De Serre gaat naar Burger’s Zoo.
  • De aanleg van een jeu-de-boulesbaan in de tuin van de Biesdel.

Op zaterdag 10 maart

Een speciale rolstoel-huifkartocht door Velp voor bewoners van ’t Jagthuis met ritten om 10.00 uur, 11.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur. Verzorgd door de Beekse Hoeve.