ZoekenSluiten

Edward Sturing opent de nieuwe Beweegtuin van de Biesdel

28-4-2017

Op donderdag 11 mei a.s. om 14 uur opent Edward Sturing, oud- speler van Vitesse en het Nederlands elftal, de Beweegtuin aan de Biesdelselaan 89 in Velp officieel. Tijdens NL Doet in maart jl. hebben vrijwilligers, samen met medewerkers van Innoforte, de Beweegtuin aangelegd bij woonzorgcomplex De Biesdel, met beweegapparaten voor een veilige en verantwoorde work out.

‘Innoforte maakt veel werk van beweging. Toen wij bij de Biesdel nadachten over een uitdagende klus voor vrijwilligers van NL Doet, kwamen we al snel op de idee van de Beweegtuin. We hebben de ruimte, onze cliënten bewegen graag maar wel vooral binnenshuis. Het is weer eens wat anders dan de wandelclub, hoe leuk dat ook is. Bovendien: zien bewegen, doet bewegen, ook de oudere bewoners van de wijk kunnen de tuin gebruiken. Daarnaast dachten we met zo’n klus ook de mannen te inspireren voor vrijwilligerswerk.‘ aldus Christien Dibbes, teamleider van de Biesdel.

Zo heeft het ook uitgepakt: 6 mannen hebben de klus aangenomen. Het materiaal was beschikbaar gesteld door verschillende sponsoren. Deelnemers van De Serre, dagbesteding voor jonge en/of vitale mensen met dementie, hebben de instructiebordjes gemaakt. Daardoor staat er nu een Beweegtuin met toestellen met een heel professionele uitstraling. De toestellen zijn zo ontworpen dat alle spiergroepen op een veilige manier getraind kunnen worden. Ieder op zijn eigen niveau, en in zijn eigen tempo. Dat dit werkt, is al gebleken. Zo gauw het weer het toelaat, zijn er ouderen actief. Soms in een groep, soms alleen of vergezeld van hun familie. Christien Dibbes: ‘Ja, daar ben ik ook trots op. De Beweegtuin maakt het voor de kleinkinderen ook weer aantrekkelijk om mee naar opa en oma te gaan. Wat ik helemaal geweldig vind, is dat buurtvereniging Alteveer de tuin ‘geadopteerd’ heeft. Zij promoten het gebruik onder hun leden en helpen mee met het onderhoud. Dat maakt de Beweegtuin onze Tuin van de Buurt.’