ZoekenSluiten

Ook voor rolstoelers veel beweegplezier in Oosterwolde

20-6-2018

Op zaterdag 23 juni a.s. om 14.30 uur opent Oosterwolde, woonzorgcomplex van Innoforte in Velp, haar  indoor Beweegplein. Na een Fireball warming-up leggen bewoners een parcours af over het plein en buiten. Het Beweegplein is bewust zo gemaakt dat bewoners in een rolstoel er ook gebruik van kunnen maken.

‘In Oosterwolde wonen steeds meer mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn. Nu zijn dat er zo’n 45 van de 67 bewoners.  De neiging bestaat om mensen in een rolstoel over te slaan bij beweegactiviteiten. Maar dat is een grote vergissing! Ook voor hen is kunnen bewegen en daar plezier in hebben, belangrijk. Juist zij moeten de spieren die zij nog wel kunnen gebruiken, ook écht gebruiken. We hebben ons indoor Beweegplein daar dan ook op aangepast. De apparaten en de spellen zijn allemaal rolstoelvriendelijk: een zogenaamde Motomed die de benen van rolstoelgebruikers beweegt, airhockey en een aangepaste tennistafeltafel. En de deelnemers van ons dagbestedingsproject De Serre hebben speciaal voor hen een kegelspel gemaakt dat de mensen zelf met één hand kunnen bedienen!’, zo vertelt bewegingsagoog Muriël de Hoop van Innoforte/ ParaGo.

Bewegen bij Innoforte

Innoforte is heel actief om haar cliënten te stimuleren om te bewegen. Behalve dat het goed is voor de lichamelijke conditie, brengt samen bewegen ook veel plezier. Ieder jaar wordt er een Wandel3Daagse voor heel Innoforte gehouden. Iedere locatie heeft inmiddels een beweegtuin, er zijn overal beweeggroepen die op moderne beats met moderne hulpmiddelen als dynabands en dumbells werken, met de Beweegtrollies kunnen familieleden met hun naaste actief bezig zijn in de huiskamers, er wordt volop gesport en gezwommen in de sporthal/  zwembad De Dumpel in Velp en zijn er ook overal toestellen binnen geplaatst zodat er onder alle weersomstandigheden gesport kan worden.