ZoekenSluiten

Medewerkers Zorg aan Huis ogen en oren achter de voordeur

20-5-2019

De medewerkers die bij de mensen thuis werken, zijn geschoold in het herkennen van onveilige situaties. Dit is in nauwe samenwerking met brandweer, ambulancezorg, politie en een fysiotherapeut van ParaGo gedaan.

‘Jullie zijn onze ogen en oren achter de voordeur. Jullie oplettendheid maakt dat wij niet hoeven komen,’ zo stelde brandweerman R. Bierman van Veiligheidsregio Gelderland Midden, wijzend op alle aanwezige disciplines.

Voor Innoforte onderstreept deze opmerking precies waarom de organisatie investeert in dit type scholing en bewustwording. Ad Krijnen, manager Extramurale zorg, zegt: ‘Gewapend met deze kennis kunnen onze medewerkers cliënten actief wijzen op het belang van rookmelders, ondeugdelijke verlengkabels, het gevaar van slippende vloerkleden en het herkennen van babbeltrucs. Zij komen vaak al langer bij een cliënt en hebben die vertrouwensband die nodig is om de cliënt te overtuigen van wat hij of zij zelf kan doen aan zijn eigen veiligheid, zonder dat het betuttelend wordt. En van wie kunnen onze medewerkers beter leren dan van de experts op veiligheidsgebied zelf? Wij zijn blij dat zij onze vraag zo actief opgepakt hebben.’

Aan de scholing hebben veertig mensen meegedaan. Zij werken als huishoudelijk medewerker of als verzorgende in de wijk.

Afbeelding: scholing preventie wmo wijk 2
Ogen en oren achter de voordeur