ZoekenSluiten

Mantelzorgers bezoeken De Serre en dementheek Het Breinplein

23-5-2017

Deelnemers aan het Mantelzorgcafé bezoeken op donderdag 8 juni a.s. De Serre, dagbesteding voor jonge en/of vitale mensen met dementie, en dementheek Het Breinplein, allebei in het Lorentzhuis. Het mantelzorgcafé is daarom dit keer in het Huis van de Buurt in het Lorentzhuis, Rijnstraat 1 in Velp. Het begint om 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

‘Omgaan met iemand met dementie vraagt veel kalmte, creativiteit en inlevingsvermogen. Tegelijkertijd maakt de mantelzorger zelf ook een heel proces door: je ziet de persoon van wie je houdt, veranderen van een zelfstandig, zelfbewust iemand in iemand die steeds meer afhankelijk van jou wordt. De tips en tricks die mensen in het mantelzorgcafé uitwisselen, het gevoel dat je niet de enige bent die hiermee worstelt, dat biedt deelnemers veel steun. We behandelen iedere keer een thema zodat deelnemers hun partner ook beter leren begrijpen. Dit keer nemen we een kijkje in De Serre, die sinds kort vier dagen per week geopend is! Hier volgen jonge en/of vitale mensen met dementie dagactiviteiten. Innoforte is overtuigd van het belang van bewegen, juist ook voor mensen met dementie. Hun hersenen moeten in beweging blijven. Het houdt hen langer fit en daarmee meer weerbaar. Dat helpt om deze vreselijke ziekte het hoofd te bieden. Muriël de Hoop, bewegingsagoog van Innoforte ParaGo, vertelt hoe mantelzorgers met hun partner met dementie thuis samen kunnen bewegen. Ze laat ook de bewegingstuin van het Lorentzhuis zien die deelnemers van De Serre gemaakt hebben. De bewegingstuin is open voor iedereen uit de wijk, die actief wil werken aan zijn eigen gezondheid. Verder bezoeken we dementheek Het Breinplein in het Lorentzhuis. Het Breinplein is een mini-kenniscentrum waar spelmaterialen, dvd’s en kennis en is ook voor mantelzorgers uit de wijken beschikbaar. Voor drie euro in de maand kunnen zij lid worden van het Breinplein en lenen wat het beste aansluit op hun situatie,’ zo vertelt Sandra Tuijten, teamleider Serre/ Prieel en casemanager Zorg.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte.info.