ZoekenSluiten

Mantelzorgcafé

6-2-2020

Wie voor het eerst in de eigen familie met dementie te maken krijgt, raakt overweldigd door wat er allemaal op hem of haar af komt. Het thema van het mantelzorgcafé dat Innoforte op donderdag 20 februari a.s. organiseert, behandelt de wegen in zorgland en de ondersteuning die een Casemanager Zorg kan geven. Het mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d, in Velp. Het begint om 19.30 uur tot 21.30 uur en toegang is gratis.

Een cliënte van Innoforte verwoordt hoe zij de hulp en steun van de casemanager ervaren heeft, als volgt: ‘Ik kom veel hulpverleners tegen, die allemaal heel kundig zijn op hun vakgebied, maar wat je bij dit ziekteproces nodig hebt, is iemand die niet alleen veel weet over de ziekte en het verloop hiervan, maar juist iemand die ook begrijpt wat er rondom de dementerende allemaal verandert en nodig is om de situatie niet te laten escaleren. Iemand dus met een brede blik op de situatie. Dit heb je als mantelzorger echt nodig, want zelf ben je onervaren en onbekend met alles wat je tegenkomt en geregeld moet worden. En door emotionele en fysieke uitputting ben je ook niet altijd in staat om zo'n complexe situatie jarenlang goed te managen.’

Het mantelzorgcafé wordt geleid door Edith Magnin, casemanager zorg van Innoforte. Zij gaat in op alle vragen die leven bij de deelnemers.

Het mantelzorgcafé is een ontmoetingsavond voor en van mantelzorgers. Op deze avonden krijgen zij informatie en tips en wisselen zij ervaringen uit en deel je emoties met elkaar. Aanmelden kan bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070  van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte-zorg.nl.