ZoekenSluiten

Mantelzorgcafé in het teken van Wereld Alzheimer Dag

23-8-2021

Wie voor langere tijd de zorg draagt voor een naaste die ziek is, is welkom in het Mantelzorgcafé. Op donderdag 2 september a.s. is deze weer ‘open’. Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden is i.v.m. corona verplicht.

Op 21 september aanstaande is het weer Wereld Alzheimer Dag. Ieder jaar staan we stil bij deze dag en dit jaar staat ook het mantelzorgcafé in dit thema. Tijdens deze avond geven wij u de kans om aan de hand van uw vragen in gesprek te gaan over dementie/Alzheimer. Wat kan bijvoorbeeld een Casemanager Dementie voor u betekenen wanneer u zorg of hulp nodig hebt?

Alzheimer is de belangrijkste en meest bekende vorm van dementie. Dementie is een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. In ons land hebben ruim 250.000 mensen dementie. De verwachting is dat dit aandeel de komende jaren door vergrijzing nog sterker zal toenemen. En juist dan is het prettig als je daarin de juiste steun kunt vinden.

Want zorgen voor iemand met dementie is een pittige opgave; degene waar je bijvoorbeeld ooit voor gevallen bent zie je langzaam veranderen. Je rol als partner of kind verandert in de rol van mantelzorger. Die zorgtaak neem je liefdevol op je maar het is ook zwaar. In het mantelzorgcafé komen mensen samen die ook dit proces doormaken. Zij ondervinden steun aan elkaar en wisselen ervaringen uit. Teamleider Sandra Tuijten vertelt; “door het uitwisselen van ervaringen zorgen mensen goed voor zichzelf. En dat is belangrijk om het vol te houden”. De avond wordt geleid door Edith Magnin, Casemanager Dementie bij Innoforte.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel van Innoforte, op nummer 06-83697204 of via email dagbehandeling@innoforte-zorg.nl.