ZoekenSluiten

De zorg voor iemand met dementie. Wat als het thuis niet meer gaat?

2-2-2018

Wie thuis de zorg heeft voor iemand met dementie, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn in een ontspannen sfeer samen. Het eerstvolgende Mantelzorgcafé is op donderdag 22 februari a.s. In ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

‘Als je partner dementie blijkt te hebben, komt er veel op je af. Zeker in het begin overzie je niet hoe de ziekte verloopt en hoe het nou moet. Kun je iemand nog wel veilig alleen laten, wie kan helpen, wat zijn de mogelijkheden van dagbesteding, wanneer komt opname in een verpleeghuis in zicht? En hoe zit dat met indicaties of thuiszorg? Het komende mantelzorgcafé staat helemaal in dit teken. We nemen stap voor stap door wat indicatiestelling inhoudt, met welke regelgeving en bekostiging je te maken krijgt, wat de mogelijkheden voor dagbesteding zijn en hoe Innoforte kan ondersteunen zodat iemand zo lang mogelijk verantwoord zelfstandig kan blijven wonen,’ zo vertelt Sandra Tuijten, casemanager Zorg bij Innoforte die deze avond zal leiden. ‘Onze ervaring leert dat de mantelzorgcafés rust en ontspanning brengen. Dat is belangrijk want we willen wel dat mantelzorgers ook voor zichzelf zorgen en op de been blijven!’

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte.info.