ZoekenSluiten

Mantelzorgcafé in teken van Wereld Alzheimer Dag

30-8-2019

Op donderdag 12 september a.s. van 19.30 uur tot 21.30 uur is het Mantelzorgcafé weer ‘open’. Dit keer staat het Mantelzorgcafé in het teken van Wereld Alzheimer Dag. Aan de hand van de vragen en inbreng van deelnemers wordt het thema Dementie besproken.

Het Mantelzorgcafé is er voor álle mantelzorgers die voor langere tijd de zorg hebben voor iemand die langdurig ziek is. Dit keer staat dementie centraal. ‘Ieder jaar wordt op 21 september de Wereld Alzheimer dag gehouden. Het Mantelzorgcafé grijpt deze dag aan om met elkaar in gesprek te gaan over dementie/ Alzheimer. Alzheimer is de belangrijkste en meest bekende vorm van dementie, een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. Zorgen voor iemand met dementie is een pittige opgave: degene waar je ooit voor gevallen bent, zie je langzaam veranderen. Je rol als partner of kind verandert in de rol van mantelzorger. Die zorgtaak neem je meestal liefdevol op je maar het is ook zwaar. Mensen die dit proces doormaken, kunnen aan het Mantelzorgcafé veel hebben. Zij ondervinden steun aan elkaar en wisselen ervaringen uit. Op die manier zorgen zij goed voor zichzelf. Dat is belangrijk om het vol te kunnen houden,’ zo vertelt Sandra Tuijten, teamleider Serre/ ‘t Prieel bij Innoforte. Aan de hand van de vragen die deelnemers graag beantwoord zien, wordt deze avond ingevuld. De avond wordt geleid door Edith Magnin, casemanager Zorg van Innoforte.

Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Toegang is gratis. Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte.info.