ZoekenSluiten

Mantelzorgcafé in het teken van Wereld Alzheimer dag, in woord en beeld

23-8-2018

Wie voor langere tijd de zorg heeft voor een naaste die ziek is, is welkom in het Mantelzorgcafé. Op donderdag 13 september a.s. is het weer ‘open’. Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

Ieder jaar wordt op 21 september de Wereld Alzheimer dag gehouden. Om die reden willen we aan de hand van woord en beeld met deelnemers in gesprek over dementie/ Alzheimer. Alzheimer is de belangrijkste en meest bekende oorzaak van dementie, een hersenaandoening waarbij iemand langzaam maar zeker volledig afhankelijk wordt van de zorg van anderen. In ons land lijden ruim 250.000 mensen aan dementie. Als gevolg van de toenemende vergrijzing verwachten we dat dit aantal in de komende decennia zal verdubbelen. Zorgen voor iemand met dementie is een pittige opgave: degene met wie je altijd lief en leed gedeeld hebt, zie je langzaam veranderen. Je rol als partner of kind verandert in de rol van mantelzorger. Die zorgtaak neem je liefdevol op je maar het is ook zwaar. In het Mantelzorgcafé komen mensen die dit proces doormaken. Zij ondervinden steun aan elkaar en wisselen ervaringen uit. Op die manier zorgen zij goed voor zichzelf. ‘Dat is belangrijk om het vol te kunnen houden,’ zo vertelt Sandra Tuijten, teamleider Serre/ ‘t Prieel bij Innoforte. De avond wordt geleid door Edith Magnin, casemanager Zorg van Innoforte.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte.info.