ZoekenSluiten

Mantelzorgcafé Het is wel mijn Lief!

17-5-2018

In het mantelzorgcafé dat Innoforte op donderdag 7 juni a.s. organiseert, gaat het over de vraag hoe je, als mantelzorger bij dementie of chronische ziekte, toch vooral ook partner, familielid of vriend(in) blijft. Het mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

Thema

Het café wordt geleid door Sandra Tuijten, casemanager Zorg, en Denise van Heumen activiteitenbegeleider Serre en Prieel Innoforte: ‘Wij zien in ons werk hoe mensen worstelen met de rol van echtgenoot, kind of vriend als de ander van wie je houdt, ongeneeslijk ziek is. Je bent gauw geneigd om veel taken over te nemen. Dat gaat vaak bijna ongemerkt omdat ook het ziekteproces geleidelijk verloopt. Bovendien kan de ander er ook niks aan doen dat hij of zij ziek is, je doet het sneller even zelf, jij bent de enige die weet wat de ander nodig heeft en je kunt toch niet telkens een beroep doen op andere mensen?! Voor je het weet, verandert je rol van partner naar verzorgende en raak je allebei kwijt hoe jullie band oorspronkelijk was. Het helpt om het hier over te hebben met anderen. Daarom hebben we voor dit thema gekozen.’

Met elkaar gaan deelnemers in gesprek over hoe hiermee om te gaan. Welke handvatten zijn er, wie kan je ondersteunen  en  waar haal je informatie vandaan. ‘Als casemanager Zorg kom ik bij de mensen thuis. Ik zie dan vaak dat thuiszorg een uitkomst kan zijn. Heel praktisch: als je de schoonmaak, de was of de persoonlijke verzorging niet meer hoeft te doen, blijft er meer tijd en energie voor gezellige dingen over!’, aldus Sandra Tuijten.

Mantelzorgcafé

Wie thuis de zorg heeft voor iemand met dementie of chronische ziekte, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn, in een ontspannen sfeer samen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte.info.