ZoekenSluiten

Bewegen in al zijn facetten

12-10-2021

Met het Thema Dementie en bewegen belooft het weer een boeiend mantelzorgcafé te worden op donderdag 21 oktober. De avond wordt geleid door Sandra Tuijten (Casemanager Dementie) en Muriel de Hoop (activiteitenbegeleider en bewegingsagoog bij Innoforte). Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur en de toegang is gratis. Aanmelden is i.v.m. corona verplicht.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor íeder mens, van welke leeftijd dan ook, gezond is. Voor mensen die dementie hebben, is bewegen niet alleen voor het lijf maar ook voor de hersenen van belang. Bewegen stimuleert namelijk hersenactiviteit. Maar wat is bewegen? Is bewegen topsport of is een wandeling of zelf dat kopje koffie zetten, al toereikend? Op deze vragen krijgen deelnemers aan het mantelzorgcafé deze avond antwoord.

Mantelzorgcafé

Wie voor langere tijd de zorg draagt voor een naaste die ziek is, is welkom in het Mantelzorgcafé. Wie thuis namelijk de zorg heeft voor iemand met dementie of chronische ziekte, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn, in een ontspannen sfeer samen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel van Innoforte, op nummer 06-83697204 of via email dagbehandeling@innoforte-zorg.nl.