ZoekenSluiten

Mantelzorgcafé 'dementie en bewegen'

8-7-2021

Met het thema ´Dementie en bewegen´ belooft het weer een boeiend mantelzorgcafé te worden op donderdag 15 juli in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. De avond wordt geleid door Muriel de Hoop (activiteitenbegeleider en bewegingsagoog) bij Innoforte. Het mantelzorgcafé is van 19.30 uur tot 21.30 uur en is gratis te bezoeken.

Uit onderzoek is gebleken dat bewegen voor íeder mens, van welke leeftijd dan ook, gezond is. Voor mensen die dementie hebben, is bewegen niet alleen voor het lijf maar ook voor de hersenen van belang. Bewegen stimuleert namelijk hersenactiviteit. Maar wat is bewegen? Is bewegen topsport of is een wandeling of zelfs dat kopje koffie zetten, al toereikend? Op deze vragen krijgen deelnemers aan het mantelzorgcafé deze avond antwoord.

Mantelzorgcafé

Wie thuis de zorg heeft voor iemand met dementie of chronische ziekte, kan een steuntje in de rug goed gebruiken. Het Mantelzorgcafé biedt dit. Hier komen mensen die in vergelijkbare omstandigheden zijn, in een ontspannen sfeer samen.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 11.30 uur of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte-zorg.nl .