ZoekenSluiten

Innoforte verwelkomt vrijwilligers van NL Doet

7-3-2017

42 Vrijwilligers hebben, in het kader van de landelijke actie NL Doet, gekozen voor klussen die cliënten van Innoforte ontspanning, ontmoeting en beweging brengen. NL Doet is op vrijdag 10 en zaterdag 11 maart a.s. Op 11 maart doen ’t Jagthuis, het Lorentzhuis en Oosterwolde ook mee aan de Week van Zorg en Welzijn en presenteren zich aan de buurt en belangstellenden.

Dit jaar hebben medewerkers van Inner Wheel, Het Knooppunt van Siza en vrijwilligers van Sunflowersranch klussen bij Innoforte ‘aangenomen’. ‘Medewerkers van bedrijven gebruiken NL Doet vaak als teambuilding. NL Doet is een leuke vorm om hun maatschappelijke betrokkenheid zichtbaar te maken. Vervolgens ontdekken ze dat ze het ook veel leuker vinden dan ze verwacht hadden. Wij kunnen dat natuurlijk beamen: het contact met ouderen die bij ons wonen of een dagactiviteit bezoeken, is boeiend en leerzaam. Maar dankzij NL Doet ervaren zij het zelf, op een laagdrempelige, ontspannen manier. Voor iedereen een win-win situatie,’ zo stelt Anna Hesseling, vakdeskundige Activiteitenbegeleiding voor Innoforte.

Vrijdag 10 maart

  • De Serre, dagactiviteiten voor vitale, jonge mensen met beginnende dementie, Rijnstraat 1, Velp. Klus: Vullen planten- en kruidenbakken. Om 10.00 uur wordt er gestart.
  • De Biesdel. Biesdelselaan 89, Velp. Klus: Beweegtuin maken. Om 10.00 uur wordt er gestart. De materialen voor de Beweegtuin zijn geschonken door het bedrijf Ubbink.
  • Innovisus, dagactiviteiten voor zeer slechtziende ouderen, Nieuw-Schoonoord 1, Velp. Klus: Helpen bij een swingende High Tea. De High Tea begint om 14.00 uur. 

Zaterdag 11 maart

  • Lorentzhuis, Rijnstraat 1, Velp. Klus: Helpen bij een interactieve theatervoorstelling van Linquenda. Om 14.00 uur start de voorstelling. Deze klus is ‘aangenomen’ door Inner Wheel.
  • ’t Jagthuis, Hoofdstraat 1, Velp. Klus: De vrijwilligers van Sunflowersranch vermaken met hun speciaal getrainde dieren vanBeestenboel en de Snackmobiel de bewoners die aan het dementeren zijn. De activiteit begint om 14.00 uur.
  • Oosterwolde, Middelhagenhof 1, Velp. Klus: Helpen bij de Spaanse middag met tapas voor bewoners en buurt. De Spaanse middag begint om 15.00 uur. Deze klus is ‘aangenomen’ door cliënten van Het Knooppunt van Siza.