ZoekenSluiten

Innoforte in lijn met landelijk beleid

18-12-2020

Al enige tijd zien we de besmettingscijfers in het land weer toenemen. Ook in onze huizen zien we zo langzaamaan steeds vaker corona verschijnen. Hoe ontzettend vervelend ook, het komt wellicht niet als een verrassing dat premier Rutte 14 december jl. een harde lockdown heeft afgekondigd tot en met 19 januari 2021. In lijn met het huidige landelijke beleid stelt ook Innoforte helaas de coronamaatregelen bij. Dit is in het belang van het welzijn en de gezondheid van onze bewoners en medewerkers.

Hieronder het overzicht van de regels die binnen onze huizen gelden tot en met ten minste 19 januari. Bij een uitbraak kan van deze regels worden afgeweken.

Voor iedere locatie geldt: iedere bewoner mag eenmaal per dag 1 bezoeker ontvangen. Medewerkers moeten veilig hun werk kunnen doen en voor onze bewoners is de locatie hun thuis. Innoforte wil hen zo goed mogelijk beschermen en daarnaast zo veel mogelijk vrijheid geven in hun eigen huis. Zoals Rutte ook aangeraden heeft, beperken wij de hoeveelheid bewegingen en contacten in de locaties. Beweging van bezoekers mag niet ten koste gaan van de bewegingsvrijheid van onze bewoners. Het huis, hun thuis, moet boven alles een veilige plek zijn.

Bezoek:

  • Tijdens de feestdagen (24, 25, 26 en 31 december en 1 januari) verruimen wij de bezoekersregeling enigzins. Dit is natuurlijk onder voorbehoud van eventuele besmettingen op een afdeling.
  • Op iedere locatie is de receptie open. Bezoek dient zich bij de receptie te registreren.

Activiteiten:

  • De centrale activiteiten gaan niet door.
  • Alle andere activiteiten op kleine schaal (afdelings- of huiskamerniveau) gaan zo veel mogelijk door. Zolang bewoners binnen hun eigen ‘bubbel’ blijven op 1,5 meter, kunnen zij samen blijven eten en aan kleinschalige activiteiten meedoen. Deze bewoners brengen toch al veel tijd samen door en deze activiteiten zijn van groot belang voor hun welzijn.

Overig:

  • De kapper is gesloten en pedicure is alleen bij medische noodzaak mogelijk.
  • Paramedische zorg gaat gewoon door.
  • De groepen van de dagbesteding (Serre, 't Prieel en Paviljoen) worden verkleind.

Ieder jaar zijn er families die hun naaste mee naar huis nemen voor een kerst in de eigen huiselijke kring. Normaal gesproken juichen wij dat toe. Dit jaar vinden we dat echter wel spannend! De besmettingscijfers van corona blijven ook in onze omgeving hoog. Neemt iemand corona mee de locatie in, dan heeft dat voor álle bewoners en medewerkers grote gevolgen. Het kan betekenen dat er mensen overlijden met dit virus.

Op dit moment hebben we als gezamenlijk standpunt met de lokale cliëntenraden dat familie ook dit jaar hun naaste op mag halen voor de kerst. Gezien de kwetsbaarheid van onze bewoners raden we dat echter niet aan.

Bewoners en de eerste contactpersonen namens de familie zijn inmiddels geïnformeerd over deze tijdelijk aangescherpte maatregelen.