ZoekenSluiten

Inloopbijeenkomst seniorenwoningen bij Lorentzhuis

10-5-2019

Op dinsdag 14 mei a.s. is er van 15.00 uur tot 20.00 uur een inloopbijeenkomst voor mensen die belangstelling hebben voor een seniorenwoning die Innoforte bij het Lorentzhuis in Velp gaat bouwen.

Iedereen is welkom bij de inloopbijeenkomst. Inmiddels hebben zich ongeveer 200 belangstellenden bij Innoforte gemeld. Tijdens de inloopbijeenkomst wordt informatie gegeven over de wijze van inschrijving, de toewijzing en verdeling van de woningen. Bezoekers kunnen binnen het aangegeven tijdvak zelf bepalen hoe laat en hoe lang zij de inloopbijeenkomst bezoeken.

‘Tweehonderd belangstellenden voor dertig grondgebonden huurwoningen, dat is op zich al een signaal hoe groot het tekort voor zelfstandige huisvesting voor ouderen in deze omgeving is. Wij kiezen ervoor om te bouwen voor mensen vanaf 75 jaar die in de gemeenten Rheden of Rozendaal wonen. Wie een indicatie voor zorg heeft, of een partner die in het Lorentzhuis woont of bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk al zeker vijf jaar met Innoforte verbonden is, komt in aanmerking voor extra punten. Een notaris zal de loting verrichten om een volgorde in de inschrijvingen te bepalen,’ aldus Marie José de Dreu, manager Gastvrij en Huisvesting van Innoforte. De (kale) huur van de woningen bedraagt rond de 700 en 800 euro per maand. Voor een deel van de woningen kan huurtoeslag aangevraagd worden.

De opdracht voor de bouw is gegeven aan aannemersbedrijf Van Zoelen uit Utrecht. De grondwerkzaamheden zijn inmiddels begonnen. Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal 2020 opgeleverd aan de eerste huurders.