ZoekenSluiten

Heel Velp beweegt mee met DERDE Innoforte Wandel3Daagse

9-5-2017

Op maandag 29 mei, woensdag 31 mei en donderdag 1 juni a.s. organiseert stichting Innoforte, ouderenzorgorganisatie in Velp, voor de derde keer de Innoforte Wandel3daagse onder het motto: Velp in beweging. Iedereen mag meedoen, deelname is gratis.

De inschrijving voor deelname is open. Deelnemende locaties zijn De Biesdel, het Lorentzhuis, Nieuw Schoonoord, ’t Jagthuis, Oosterwolde, dagactiviteitencentra ’t Prieel en De Serre en buurthuis de Poort. Deelnemers starten iedere wandelmiddag vanaf de locatie waar zij (het dichtstbij) wonen en lopen dan allemaal naar het eindpunt van die dag. Daar wordt een drankje aangeboden en daarna wandelen de deelnemers weer terug naar hun beginpunt. De laatste dag, op 1 juni, verzamelen alle deelnemers zich om 14.30 uur bij Nieuw-Schoonoord en lopen vervolgens in één lang lint naar ’t Jagthuis, Hoofdstraat 1. Hier worden zij binnen gehaald met gladiolen en een medaille. In de tuin is het één groot feest, met muziek, hapjes en drankjes.

‘De wandel3daagse was vorig jaar een enorm succes. Cliënten kijken erg uit naar de komende editie. Het ís ook leuk om samen te wandelen en voor de zoveelste keer over het bekende potje met vet te zingen. Plezier in bewegen staat voorop en de locaties die als eindpunt fungeren, onthalen de deelnemers iedere dag als helden. Maar de intocht op de laatste dag wordt als hoogtepunt beleefd. Daar maken we dan ook echt een feestje van, met alle vrijwilligers samen,’ aldus Miriam Jansen, activiteitenbegeleider. En wie de smaak te pakken heeft, is van harte welkom om zich aan te sluiten bij één van de wandelgroepen, de gymclubs of de fietsclubs van Innoforte. Alle beweegactiviteiten staan open voor deelname door oudere buurtbewoners. Innoforte maakt serieus werk van bewegen omdat bewegen zo veel kwaliteit toevoegt aan het leven. Blijven bewegen is één van de manieren om gezond en vitaal oud te worden. Ook op hoge leeftijd heeft regelmatig bewegen een positief effect. Het maakt ouderen sterker en fitter, het maakt zelfs dat het geheugen beter in conditie blijft.

De Wandel3daagse wordt ook dit jaar weer ondersteund door de gemeente Rheden en het Sportbedrijf Rheden. Hulpmiddelenleveranciers Harting Bank en RSR hebben speciaal voor dit wandelevenement een bijdrage geleverd aan rolstoelen voor minder mobiele deelnemers.

Opgeven, als deelnemer of als vrijwilliger, kan vanaf heden. Dat kan per email bij verenigingsleven-jh@innoforte.info of door te bellen naar de receptie van ’t Jagthuis op telefoonnummer 026 3849292. Vrijwilligers wordt gevraagd om ook door te geven wanneer zij beschikbaar zijn.