ZoekenSluiten

Heel Innoforte Bakt

14-12-2016

De Vereniging van ’t Jagthuis heeft heel Innoforte uitgedaagd om mee te doen aan de wedstrijd Heel Innoforte Bakt! Ongeveer 20 cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers hebben hun eigen meesterwerken op donderdag 3 november voorgezet aan een deskundige jury.

‘In ’t Jagthuis wonen mensen met een ernstige vorm van dementie in kleine groepen bij elkaar. Zij genieten altijd enorm als er taarten gebakken worden en de huiskamers en gangen heerlijk geuren. Familieleden vinden het op hun beurt prettig om zo’n huiselijke activiteit met hun naasten te kunnen doen. Ook het programma Heel Holland Bakt is hier natuurlijk in trek. Dat heeft ons geïnspireerd tot deze wedstrijd. We hebben de bakkers van banketbakkerij Teunissen en bakkerij Borggreve én onze eigen bestuurder, Christel Welling, bereid gevonden te jureren en de beste taartenbakker te belonen met de titel ‘Meesterbakker van Innoforte’. We hopen dat de wedstrijd tot een jaarlijks evenement uit gaat groeien!, aldus Cato en Miriam Jansen van de Vereniging.

De titel van Meesterbakker is naar Cato Jansen- Dukkershof gegaan: ‘De kookgroep van ‘t Jagthuis bakte speciaal voor de wedstrijd een taart in de vorm van een hart. De gedachte achter dit hart was om daklozen een hart onder de riem te steken. Het was bijzonder om te ervaren hoe de kookgroep dat idee van harte onderschreef en de Daklozenopvang hun taart écht gunde. Alleen al daarom is meedoen aan deze wedstrijd één groot feest geweest! Ik hoop dat volgend jaar de concurrentie wat groter is.’ De taarten zijn geschonken aan de Arnhemse stichting ’t Kruispunt voor dak- en thuislozen.