ZoekenSluiten

Heel Innoforte Bakt weer

15-11-2017

De Vereniging van ’t Jagthuis heeft opnieuw heel Innoforte uitgedaagd om op woensdag 22 november a.s. mee te doen aan de wedstrijd Heel Innoforte Bakt! Cliënten, familieleden, vrijwilligers en medewerkers zijn opgeroepen om hun eigen meesterwerken voor te zetten aan een deskundige jury.

‘Geur doet veel voor ieder mens. Met Heel Innoforte Bakt! proberen we iedere locatie en iedere huiskamer van Innoforte doordrongen te laten zijn van de geur van een taart in de oven. Familieleden en vrijwilligers vinden het op hun beurt prettig om zo’n huiselijke activiteit met hun naasten te kunnen doen, zeker als deze aan dementie lijden. Ook het programma Heel Holland Bakt is hier natuurlijk in trek. Dat heeft ons geïnspireerd tot deze wedstrijd. We hebben de bakkers van banketbakkerij Teunissen en bakkerij Borggreve én onze eigen bestuurder, Christel Welling, weer bereid gevonden te jureren en de beste taartenbakker te belonen met de titel ‘Meesterbakker van Innoforte’. We doen de wedstrijd nu voor de tweede keer. Onze bewoners hadden er vorig jaar zo’n plezier in!’, aldus Cato Jansen en Miriam Jansen van de Vereniging.

De taarten worden tussen 14.30 uur en 16.00 uur in ’t Jagthuis gepresenteerd in Grand Café de Brink, Hoofdstraat 1 in Velp. De bakkers bakken thuis en werken hun taart eventueel ter plekke af. De taarten worden geschonken aan diverse organisaties en bedrijven die altijd klaar staan voor de cliënten van Innoforte. ‘Zo kunnen we ook eens iets terug doen voor bijvoorbeeld onze bloemist en het Rode Kruis en laten zien dat wij hun medewerking waarderen,’ aldus Miriam.