ZoekenSluiten

Genieten van het moment in het Mantelzorgcafé

29-9-2017

Wie voor langere tijd de zorg heeft voor een naaste die ziek is, is welkom in het Mantelzorgcafé. Op donderdag 12 oktober a.s. laat drs. Irm Staarink, coördinator Preventie Indigo Nijmegen, deelnemers kennismaken met mindfulness. Het Mantelzorgcafé wordt gehouden in ’t Prieel, Graaf Ottostraat 30d in Velp. Het is van 19.30 uur tot 21.30 uur. Toegang is gratis.

‘Kun je accepteren dat het leven ook zijn keerzijdes heeft, dan laat je je minder bepalen door problemen. Dat is gemakkelijker gezegd als gedaan, zeker voor mensen die zorgen voor een partner met beginnende dementie. Deze ziekte zet voor alle direct betrokkenen het hele leven op zijn kop. Om die reden is voor het thema Mindfulness gekozen voor dit Mantelzorgcafé. Deelnemers maken op een praktische manier kennis met mindfulness. Zij gaan veel oefenen hoe zij meer in het nu kunnen leven en bewuster om kunnen gaan met aspecten in het dagelijks leven waar zij last van hebben. Zij leren om te genieten van het moment en minder bezig te zijn met verleden en toekomst. Gepieker over wat de toekomst mogelijk brengen gaat, haalt mensen uit hun kracht. Kracht die zij juist nodig hebben om zelf overeind te blijven nu hun partner, vader of moeder langzaam verandert en afhankelijker wordt van hun zorg. Irm Staarink heeft als preventiewerker als geen ander weet hoeveel mindfulness mensen helpt om afstand te nemen van negatieve gedachten. Dat is zo belangrijk om het samen toch goed te hebben,‘ zo vertelt Sandra Tuijten, teamleider Serre/ ‘t Prieel bij Innoforte.

Belangstellenden kunnen zich aanmelden voor het mantelzorgcafé bij Meldpunt Vrijwillige Thuishulp. Zij zijn telefonisch bereikbaar op 026-3707070 van maandag t/m vrijdag van 9.30 – 11.30 of via email info@mvtrheden.nl. Aanmelden kan ook bij ’t Prieel 06-83697204 op maandag, woensdag en donderdag van 9.30 – 16.30 of via email dagbehandeling@innoforte.info.