ZoekenSluiten

Eigentijds wonen voor senioren nabij het Lorentzhuis

15-3-2018

Met de bouw van dertig seniorenwoningen in Velp Zuid zet ouderenzorgorganisatie Innoforte een nieuw concept voor eigentijds wonen voor senioren neer. Het wil een antwoord zijn op de vraag van senioren naar huisvesting en zorgconcepten die aansluiten op hun levensfase. Daarnaast voegt een goed vormgegeven wijk  kwaliteit toe aan Velp Zuid. Bovendien zet Innoforte haar middelen maatschappelijk verantwoord in, met oog voor de behoeften van toekomstige generaties. Dát is het onderliggende verhaal bij de bestemmingsplanwijzigingsprocedure die met een inloopavond op 19 maart jl. van start is gegaan voor het perceel Lorentzhuis. Er zijn ongeveer 150 mensen op de inloopavond geweest.

Bij elkaar blijven

Bestuurder Christel Welling: ‘Wij willen woningen neerzetten die voor langere tijd voorzien in de behoeften van de oudere van nu. Mensen hoeven dan niet meteen te verhuizen als ze een toenemende zorgvraag ontwikkelen. We beogen met deze woningen bij het Lorentzhuis ook bijvoorbeeld echtparen die door dementie of andere tegenspoed gescheiden dreigen te worden, juist de mogelijkheid te bieden bij elkaar te blijven wonen. Wij kúnnen zorg aan huis leveren, onze expertise zit op ouderenzorg! Het Lorentzhuis kan de toekomstige bewoners ook services als een warme maaltijd of activiteiten bieden. En we grijpen de kans om er wat moois en vooral ook groens neer te zetten. Mensen wonen straks in een parkachtige omgeving. Het wordt een bijzondere plek die iets extra’s toevoegt aan Velp Zuid.’

Inspraakprocedure

In het kader van de inspraakprocedure organiseren gemeente Rheden en Innoforte samen een inloopavond op 19 maart a.s. van 18.30 uur tot 20.30 uur in het Huis van de Buurt in het Lorentzhuis, Rijnstraat 1 in Velp. De bestemmingsplanwijzigingsprocedure wordt naar verwachting vóór de zomer afgerond. Als de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan definitief vaststelt, begint de bouw.

Dan start ook de inschrijving voor de woningen en zijn de huurprijzen bekend: ‘We streven naar een betaalbare huur. Wij zijn nu nog aan het kijken voor welke technologische toepassingen we kiezen. Er is zo veel mogelijk in domotica tegenwoordig maar we willen ook de servicekosten in de hand houden,’ aldus Christel Welling.

Inschrijven

Mensen kunnen zich nog niet inschrijven voor een woning. Dat kan pas als Innoforte de toewijzing van de woningen heeft 'uitgedacht' en weet wat de huurprijs en de servicekosten zullen zijn. Mensen kunnen wel bij de Klantenservice aangeven dat zij belangstelling hebben en op de hoogte gehouden willen worden.

Belangstellingsformulier seniorenwoningen