ZoekenSluiten

Eerste bewoners Lorentzhof krijgen de sleutel

28-4-2020

Op donderdag 30 april a.s. krijgen de eerste bewoners van het Lorentzhof de sleutel van hun nieuwe woning. De woningen zijn volgens planning opgeleverd, de parkeerplaatsen en de wegen aangelegd en de gemeenschappelijke tuin is ingericht.

‘Natuurlijk hadden we graag met elkaar een feestje gebouwd. Hoe leuk is het dat Innoforte dertig huurwoningen voor ouderen heeft gerealiseerd in de nabijheid van het Lorentzhuis! Een feestelijk moment dat we meer ingetogen vieren nu het coronavirus door de wereld raast. Maar dat zal de pret voor de nieuwe bewoners hopelijk niet drukken. Zij nemen hun intrek in mooie, duurzaam gebouwde woningen die hen passen als een handschoen.’, aldus Marie José de Dreu, manager Gastvrij& Huisvesting.

Juist vanwege het coronavirus heeft Innoforte met de huurders afgesproken dat zij op afspraak de sleuteloverdracht en eerste uitleg krijgen. Zij mogen met niet meer dan drie mensen tegelijk komen.

De woningen zijn bedoeld voor mensen die nog zelfstandig kunnen wonen, al dan niet met hulp van de thuiszorg. Er zijn twee typen woningen die iets in grootte verschillen: 64 m2 of 68m2. Ze hebben een ruime woonkamer, een slaapkamer, extra inpandige bergruimte en verschillende domoticatoepassingen. Iedere woning heeft zijn eigen terras en een buitenberging voor bijvoorbeeld de scootmobiel. Er is een gemeenschappelijke tuin. De woningen zijn milieuvriendelijk onder andere door zonnepanelen op het dak. Qua bouwmateriaal en kleurstelling is gekozen voor natuurlijke materialen. De wijk wordt ontsloten via de bestaande weg vanaf de Merwedestraat, ook de officiële straatnaam voor deze huizen. Andere milieuvriendelijke oplossingen zijn het behoud van de al aanwezige bomen, de ondergrondse afvalcontainers en zogenaamde wadi’s om regenwater in natte tijden op te kunnen vangen. Bij de toegang naar de woningen worden centraal 25 parkeerplaatsen gerealiseerd voor de bewoners. De woningen zijn ontworpen door Agnova Architecten, de groene omgeving door Studio Nico Wissing.