ZoekenSluiten

Docenten internetcafé sparen koffiegeld op voor braintrainer

14-12-2016

De vrijwillige docenten van de internetcafés van ouderenzorgorganisatie Innoforte hebben hun koffiegeld opgespaard om 500 euro bij te dragen aan een braintrainer voor oudere cliënten met een lichte vorm van dementie. Op donderdag 20 oktober jl. hebben zij de braintrainer overhandigd aan een cliënt van de Biesdel, Biesdelselaan 89 in Velp.

‘Wij geven nu al zo’n tien jaar computerles aan oudere cliënten van Innoforte. Iedere week zijn er op de verschillende locaties van Innoforte internetcafés voor cliënten en oudere buurtbewoners. Wij leren hen hoe ze moeten emailen en internet kunnen gebruiken, hoe ze kunnen skypen met hun (klein)kinderen of veilig elektronisch bankieren. Ook de spelletjes zijn erg in trek. De lessen zijn gratis maar cliënten betalen wel een kleine bijdrage, het zogenaamde koffiegeld. Normaal gesproken besteden we dat aan computers en beeldschermen maar nu hebben we bedacht om het in een braintrainer te investeren. Met zo’n braintrainer kunnen ouderen met dementie niet alleen hun denkvermogen stimuleren en hun geheugen trainen maar het werkt ook fantastisch om samen met familieleden spelletjes te spelen of hun eigen levensboek met filmpjes en geluidsfragmenten te maken. Het nuttige en het aangename gaan als het ware samen. Onze lessen zijn voor deze mensen te hoog gegrepen maar zo betrekken we hen er wel bij. En daar doen we het voor!’ aldus docente Nan Dolleman, vrijwilliger van het eerste uur.

Deze braintrainer gaat ingezet worden in de locaties Oosterwolde en de Biesdel. Innoforte waardeert dit gebaar van de vrijwillige ict-docenten enorm.