ZoekenSluiten

Actie Dementievriendelijk Velp en Rozendaal

17-9-2018

Op 21 september a.s., op Wereld Alzheimer Dag, houdt Innoforte een actie om het winkelend publiek in het centrum van Velp bewust te maken van het belang van een dementievriendelijke samenleving. Tussen 11 en 14 uur zijn we met stands en acteurs op de Overtuin, het plein vóór o.a. de Hema.

Mensen met dementie wonen gemiddeld nog zes jaar thuis vóór zij naar een verpleeghuis verhuizen. Zes jaar waarin zij het liefst nog zo normaal mogelijk leven. Een cappucino drinken bij Hugo's, een boodschapje doen bij AH of een taart kopen bij bakkerij Theunissen. Maar met dementie is gewoon al snel niet meer zo gewoon. Opeens weet je niet meer waarom je in die winkel staat. Je begrijpt de menukaart niet meer. Je wilt betalen maar weet je pincode niet meer. En hoe kwam je ook alweer thuis?

Wij hebben deskundigheid op het gebied van dementie. Die kennis delen wij graag met iedereen. Wie om kan gaan met mensen met dementie, helpt hen om zich thuis te blijven voelen in hun eigen omgeving. En daarmee wordt ook de familie weer geholpen. Zij laten hun vader, moeder of partner wat makkelijker hun dagelijkse loopje hebben.

In juni hebben wij met een aantal ondernemers uit Velp een brainstormbijeenkomst gehouden. Daarin bleek dat voorlichting heel belangrijk is. Hoe ga je op een goede manier om met mensen met dementie? Op de website www.samendementievriendelijk.nl kan iedereen gratis de online training volgen. Onze actie op de Overtuin sluit hier op aan: wij zijn live aanwezig om uw vragen te beantwoorden. Welkom!