ZoekenSluiten

Beweeg mee met de Vierde Innoforte WandelDrieDaagse

31-5-2018

Op maandag 11 juni, woensdag 13 juni en donderdag 14 juni a.s. organiseert stichting Innoforte, ouderenzorgorganisatie in Velp, voor de vierde keer de Innoforte Wandel3daagse. Wethouder Sport, M. Budel, haalt de laatste dag de wandelaars feestelijk binnen met gladiolen. Iedereen mag meedoen, deelname is gratis.

‘Met het motto ‘Velp beweegt mee’ willen we uitdrukken hoe fijn we het vinden dat zo veel inwoners van Velp met ons meedoen. Het initiatief voor de Wandel3Daagse is vier jaar geleden in de locaties ontstaan maar al snel zagen we dat dit een geweldig feest is voor álle ouderen in Velp. Dus vanaf het tweede jaar is deelname open voor iederéén die zin heeft om mee te doen!’ zo vertelt Miriam Jansen, activiteitenbegeleider van ’t Jagthuis enthousiast. ‘Ook andere organisaties stimuleren deelname zoals stichting Stoer, Ons Raadhuis, de Kastanjehof en het Barendshuis. Oude contacten worden nieuw leven in geblazen, nieuwe banden worden gesmeed. En dat door lekker actief er met elkaar op uit te gaan. Hartstikke gezond.’

De inschrijving voor deelname is open. Er wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd om geen drempels voor deelname op te werpen. Deelnemende locaties zijn De Biesdel, het Lorentzhuis, Nieuw Schoonoord, ’t Jagthuis, Oosterwolde, dagactiviteitencentra ’t Prieel en De Serre. Deelnemers starten iedere wandelmiddag vanaf de locatie waar zij (het dichtstbij) wonen en lopen dan allemaal naar het eindpunt van die dag. Bij mooi weer wordt het programma zo aangepast dat deelname verantwoord blijft. De ontvangende locatie biedt een drankje aan en veel gezelligheid. Daarna wandelen de deelnemers weer terug naar hun beginpunt. De laatste dag, op 14 juni, verzamelen alle deelnemers zich om 14.30 uur bij Nieuw-Schoonoord en lopen vervolgens in één lang lint naar ’t Jagthuis, Hoofdstraat 1. Hier worden zij binnen gehaald met gladiolen en een medaille. In de tuin is het één groot feest, met muziek, hapjes en drankjes.

Vrijwilligers altijd welkom

Innoforte kan altijd vrijwilligers gebruiken die een handje toesteken. Zij duwen rolstoelen, begeleiden de mensen met rollator, bewaken de veiligheid, delen drankjes en bloemen uit en brengen gezelligheid. Ook wie niet iedere dag kan helpen, is welkom. Opgeven graag per e-mail aan: verenigingsleven-jh@innoforte.info.

Dankzij onze sponsors

De Wandel3Daagse wordt georganiseerd met de belangeloze hulp van de gemeente Rheden en het Sportbedrijf Rheden. Hulpmiddelenleveranciers Harting Bank en RSR hebben speciaal voor dit wandelevenement een bijdrage geleverd aan rolstoelen voor minder mobiele deelnemers.