ZoekenSluiten

Reeds bekende informatie over het coronavirus

Algemene informatie:

Voor iedereen geldt dat medewerkers zo min mogelijk bij elkaar gaan zitten. Dus niet samen koffie drinken of lunchen. Personeelsruimten zijn gesloten. Routes binnen de locatie worden zo veel mogelijk beperkt binnen de eigen afdeling. Werkoverleggen waren al gestopt voor de zorgmedewerkers, voor de overige collega’s geldt dat met maximaal vier mensen tegelijk overlegd mag worden. Wie thuis kan werken, werkt thuis. Houd minimaal 1,5 meter afstand.

Ziekmelding

We snappen dat dit een tijd van onzekerheid en zorgen is. Je werkt, en komt vervolgens thuis in een huis met kinderen of familie. We willen je graag helpen en je zorgen wegnemen. Hiervoor hebben wij een telefoonnummer ingericht waar je terecht kan met vragen over wel of niet ziek melden. Ziek melden gebeurt altijd in overleg met de leidinggevende. Momenteel gelden de volgende richtlijnen om je ziek te melden, dit is op basis van richtlijnen van de RIVM en tekst van Actiz. Heb je toch nog vragen en weet je het niet zeker? Bel ons dan op: 026-384 92 80 (ma t/m vrij 9:00-17:00)

Op de locaties:

1. Bewoners
De deuren van alle locaties zijn conform landelijke richtlijnen gesloten. Echter, mondjesmaat vinden versoepelingen plaats in de bezoekersregeling.

2. Blijf op je eigen locatie, op je eigen afdeling
Iedereen blijft op zijn eigen locatie en werkt alleen voor zijn eigen locatie. Ook de Technische Dienst houdt zich hieraan. Wie voor meer locaties werkt, blijft gedurende de dag op één locatie werken en op de betreffende afdeling. Dit geldt ook voor paramedische dienst (dus Technische Dienst en collega's Parago houden zich ook hieraan). Loop alleen rond binnen je werksfeer. Ga dus niet op een andere verdieping koffie halen. Personeelsruimten zijn gesloten.

3. Maximale inspanning, minimale bezetting.
Vanwege de nieuwe lockdown situatie werken we met de meest efficiente bezetting. Dit betekent dat zo min mogelijk mensen tegelijkertijd aan het werk zijn, terwijl de zorg gewaarborgd blijft. Zo kunnen we het risico op besmetting verkleinen. 

4. Verdachte klachten
Alle cliënten met milde luchtwegklachten/hoesten etc. ook zonder koorts worden door de artsen als verdacht gezien. Hebben bewoners met behandeling deze klachten schakel dan de spoedarts in. Hebben bewonders zonder behandeling deze klachten, schakel dan de huisarts in. Laat in alle gevallen de cliënt indien mogelijk op de kamer. De SO/huisarts zal in samenspraak met de GGD verdere maatregelen inzetten. 

5. Was en boodschappen
Mantelzorgers en familieleden die de was of boodschappen deden voor hun naaste krijgen de mogelijkheid dit af te geven via de sluis op dinsdagen en vrijdagen binnen gezette tijden. Dit wordt gecoordineerd door de teamleiders. 

Bij overlijden:
Overledenen worden niet meer op de kamer opgebaard. Zij gaan direct uit huis. Met begrafenisondernemers is afgesproken dat zij in een mortuarium op worden gebaard. 

Familieleden die hun naaste mee naar huis willen nemen
De regie in deze situatie ligt bij coordinatiepunt clientadvies.Lees hier meer over de voorwaarden. 

AVT: 
Vanwege alle ontwikkelingen rondom het Corona virus zal het AVT ingezet worden op de locatie waar geen verpleegkundige aanwezig is die dag. Dit houdt in dat ze daar in principe dan ook de hele dag aanwezig zijn. Ze blijven natuurlijk gewoon telefonisch bereikbaar en komen naar andere locaties als daar een hulpvraag is.

Fusiefeest
Wegens de crisis is het fusiefeest van 29 mei gecanceld. 

 

Zet je geluid maar aan! (Nieuwe videoclip!)

Namens onze Raad van Bestuur en Management: Wij willen iedereen die bij Innoforte betrokken is bedanken voor alle steun, toewijding en inzet die we dagelijks ervaren. Of je nu als naaste niet meer langs kunt komen, je als medewerker extra inzet of als vrijwilliger even afstand houdt, wij zijn jullie allemaal dankbaar. Ook bewoners, extramurale cliënten en alle raden van Innoforte, bedanken wij voor hun begrip en aanpassingsvermogen. Dit lied dragen wij dan ook op aan iedereen die bij de Innoforte familie hoort: wij doen het samen!

Zet je geluid dus aan en luister mee:

Benieuwd naar de songtekst? Deze vind je hier.