ZoekenSluiten

Rieny Robben

16-1-2017

'Sinds 2015 woont mijn moeder in Oosterwolde in een prachtig, ruim appartement. Ze is enorm tevreden: het is er schoon, ze voelt zich er veilig, ze heeft haar eigen spullen om zich heen, iedereen is er erg vriendelijk en ik, haar enige kind, woon om de hoek. ‘Ach kind,’ zei ze toen ik alle woonzorgcentra in Arnhem en Oosterbeek bekeken had: ‘Ik wil wel naar Oosterwolde. Daar ben ik veel langs gefietst en het is ook makkelijk voor jou!’ Toen de beslissing eenmaal genomen was, was het ook zo geregeld.

Mijn moeder leidt haar leven zo onafhankelijk mogelijk. Ze is ook absoluut geen klager. Wat ze zelf kan doen, doet ze zelf. Ze houdt graag de regie in eigen hand. En dat kán ook goed in Oosterwolde! Dat vindt ze heel belangrijk, en ik ook.

In november 2015 organiseerde Oosterwolde een bijeenkomst, speciaal voor familie. Daar werd een oproep gedaan voor leden van de cliëntenraad. Ik was net met pensioen, en werd geraakt door de boodschap dat Innoforte belang hecht aan de inbreng van cliënten en hun contactpersonen. Ik heb me er meteen voor aangemeld. En nu ben ik zelfs tot voorzitter gebombardeerd! Het is zo leuk om zo van dichtbij alle veranderingen in de zorg mee te maken, en ervoor te zorgen dat die goed landen in het huis. Ik ben er wel druk mee- soms is het net of ik weer werk-  maar het geeft ook energie. Het is zo boeiend om te zien hoe medewerkers met elkaar zoeken wat ze anders kunnen doen om een stevigere relatie met hun cliënten te krijgen. Ze staan echt open voor mijn feed back.'

Rieny Robben- Reinders, mantelzorger en voorzitter cliëntenraad Oosterwolde