ZoekenSluiten

Mevrouw Mors

3-2-2017

‘Buitengewoon. In één woord: het is buitengewoon in het Lorentzhuis. Na acht jaar ervaar ik het nog elke morgen als luxe dat mijn ontbijtje klaar staat als ik onder de douche vandaan kom… Ik sta daar bewust bij stil, van binnenuit: het blijft bijzonder. De zorg is hier goed. Ik heb ze niet vaak nodig maar ik kan altijd aankloppen en krijg dan goede raad. Ze zijn vriendelijk, zorgzaam en dat is veel waard!

Sinds drie jaar woon ik in dit nieuwe driekamerappartement. Ik ben zo blij met deze ruimte. Ik zit hier graag, ik lees veel en iedere avond kijk ik om 20.00 uur naar het nieuws. De bibliotheek van de gemeente Rheden is om de hoek. Ik wandel daar zo naar toe en word er heel voorkomend geholpen. En ik woon vlakbij het ziekenhuis. Niet dat ik daar graag kom maar het is wel dichtbij.

Eenzaamheid ken ik niet: ik deel mijn dagen altijd in. Iedere dag leg ik mezelf op om 2x een half uur buiten te wandelen. Vroeger heb ik altijd veel aan sport gedaan. Ik was lid van een zwemclub en een gymclub, ik deed aan yoga. Bewegen is zo belangrijk! Hier in het Lorentzhuis wordt ook onder begeleiding aan gym gedaan maar dat is niks voor mij. Bewegen zittend op de stoel en dan met een bal over gooien, dat is me te slap.

Tussen twaalf en half twee wordt de warme maaltijd in het restaurant geserveerd. Ik tafel altijd met dezelfde mensen. Oergezellig! Toen ik hier kwam wonen, heeft een medewerker van het Lorentzhuis me in contact gebracht met twee andere dames. Ik vond dat heel spannend om te vragen of ik me aan kon sluiten. Ik heb ervan geleerd dat ik mezelf kenbaar moet maken als ik iets wil! Het was fijn hoe ik hierin opgevangen ben. Maar ik wil zeker niet bij iedereen aan tafel zitten, het moet wel klikken om leuke gesprekjes te kunnen hebben. Het is net een vijfsterrenrestaurant: iedere dag kun je per gang kiezen uit verschillende gerechten. Het is altijd lekker! In het begin moest ik eraan wennen dat er ’s middags warm gegeten wordt. Nu vind ik dat prima maar als ik kon kiezen, zou ik dat toch weer liever ’s avonds doen.

Er wordt veel georganiseerd in het Lorentzhuis maar ik doe alleen mee als ik het écht leuk vind. Dat is míjn keuze! Zo ga ik graag met de uitstapjes mee. De Vrienden van het Lorentzhuis bieden ook altijd gezellige uitjes aan. Die doen toch zulke leuke dingen voor ons! Na afloop stuur ik ze altijd een bedankbriefje omdat ik er zo van genoten heb.

Ik zeg wel eens: ‘Mijn dagen zijn gevuld met lopen en lezen. Fantastisch.’

Mevrouw Mors

Bewoner Lorentzhuis Verzorgd Wonen