ZoekenSluiten

Meneer Van Helden

1-2-2017

‘Ik ben een heel tevreden mens. Weet u, er is geen weg terug en er is veel om dankbaar voor te zijn. Ik ben 63 jaar getrouwd geweest en heb een bijzonder leven geleid. Iedere dag maak ik een wandelingetje door de buurt, langs de vijvers en dan maak ik een praatje met de mensen die ik tegen kom. Zonder uitzondering schatten ze me altijd veel jonger dan de 93 jaar die ik ben. Ja, ik voel me nog heel aardig goed.

Ik woon hier alweer vijf jaar, denk ik. Het is hier keurig, netjes, verzorgd, de mensen zijn altijd vriendelijk. Ik doe zelf wat ik zelf kan doen en bij de rest krijg ik hulp. Mijn appartement is prachtig en ruim genoeg om mensen te ontvangen. Ik heb veel aanloop: de kinderen, een vriendin van de kerk, Vincent die me iedere week op komt halen voor het Arnhems Mannenkoor. Ik zing niet meer zo mooi en die Engelse liedjes zijn verschrikkelijk maar ik help wat bij de repetities. En hier in huis heb ik ook zo mijn aanspraak. Er is altijd wat te doen: op vaste tijden ga ik biljarten, sjoelen of jeu de boulen. Iedere dag drinken we in de zaal beneden koffie. Daar eten we ook samen, meestal aan dezelfde tafel. Eén keer per week ga ik onder begeleiding gymmen. Er zijn ook regelmatig optredens of films. Daar zijn ook de mensen van de besloten afdeling bij welkom. Dat is toch gezellig? Of ik ga met een uitstapje met het busje mee. Ik verveel me niet zo gauw. Bezig zijn, geeft me plezier. Ik ben ook nog actief als lid in het verenigingsleven: de ouderenbond, de carnavalsvereniging, het koor. Dat doe ik al meer als dertig jaar.

Op zondagochtend kijk ik graag naar Nederland Zingt. Dan wil ik graag vroeg ontbijten dus dat heb ik hier zo geregeld dat ik mijn brood dan al in mijn appartement heb. Dan ben ik daar een beetje vrijer in! Nee, zo lang het me gegeven is, ga ik door.’

Meneer van Helden

Bewoner Lorentzhuis/ Verzorgd wonen