ZoekenSluiten

Voor mensen met dementie ‘t Prieel

Voor ouderen met dementie die nog thuis wonen, biedt 't Prieel ondersteuning en begeleiding. In dit centrum kunt u meedoen met verschillende activiteiten. Bewegen en sport, creatief bezig zijn, muziek, koken en bakken of tuinieren, er is voor elk wat wils. Lekker bezig zijn, alleen of met anderen samen, helpt om deze ziekte beter aan te kunnen. Geen oubollige activiteiten maar juist ook dingen die u misschien nog nooit gedaan hebt. Denkt u aan yoga, krachttraining, evenwichtstraining, spel, schilderen, tekenen, mozaïeken, glas in lood schilderen, werken met textiel, hout, klei en papier-maché, muzikale quizzen, liedjes van vroeger zingen met begeleiding van een accordeonist. Dit is goed voor de conditie en motoriek, het ontspant, vermindert pijn en geeft ruimte om emoties te uiten. Nieuwe dingen doen, weer aan het 'leren' zijn, blijkt heel goed voor de hersenen te zijn. Ook pakt het goed uit voor het humeur want hoe vervelend is het om telkens te merken wat er níet meer kan...

U komt blij en ontspannen thuis. Uw familieleden hebben ondertussen een paar uur voor zichzelf gehad om die dingen te doen die zij belangrijk vinden.

Het is een fijne plek waar iedereen zichzelf kan zijn. U leert hier anderen kennen met wie u samen koffie drinkt, eet, verhalen deelt en dingen onderneemt.

 

muziek maken
creatief in t Prieel
mozaïek t Prieel
Prieel beweegactiviteit
Per 1 februari 2020 gaan wij samen met Vreedenhoff