ZoekenSluiten

Huishoudelijke Hulp Toelage

De gemeente Rheden kent ook in 2016 een toelage voor huishoudelijke hulp. Deze wordt in de vorm van vouchers gegeven. Inwoners kunnen een voucher voor huishoudelijke hulp of voor huishoudelijke dagelijkse ondersteuning, aanvragen bij het sociaal meldpunt van de gemeente Rheden. U betaalt altijd een eigen bijdrage. De hoogte hiervan is afhankelijk van uw inkomen. U kunt deze vouchers besteden bij Innoforte.

Vouchers Huishoudelijke Hulp Toelage

Dit zijn vouchers voor wie hulp nodig heeft zodat huishoudelijk werk gedaan wordt. Ze kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden voor poetsen, wassen, strijken, maaltijden bereiden of boodschappen doen.

Vouchers Huishoudelijke dagelijkse ondersteuning

Dit biedt een combinatie van huishoudelijk werk en individuele ondersteuning, gericht op het huishouden. Voor licht dementerende ouderen die nog zelfstandig wonen of voor thuiswonende ouderen met een psychosociale problematiek zijn deze een uitkomst.

Voor meer informatie kunt u bellen met het Sociaal Meldpunt, te bereiken tussen 8.30 uur en 12.30 uur op nummer (026) 497 69 11. Mailen mag ook: sociaalmeldpunt@rheden.nl .