ZoekenSluiten

Coronavirus

Het coronavirus is voorlopig nog actief overal om ons heen. Er wordt wél steeds meer bekend over hoe het virus zich verspreidt, hoe het zich gedraagt en hoe het mogelijk bestreden kan worden. Dat levert voortdurend nieuwe adviezen op. Innoforte volgt deze op de voet. We laten ons vooral leiden door adviezen van de overheid en de eigen brancheorganisaties zoals Actiz en Verenso. Op deze website publiceren we het aantal testen onder bewoners van onze locaties en medewerkers (ook van de thuiszorg) én het aantal besmettingen.

Gelukkig zijn al onze locaties nog helemaal open voor bezoek. We zien echter om ons heen hoe mensen, onbedoeld, toch dit virus binnen brengen. Dat vraagt van ons allemaal dat we voortdurend scherp zijn op ons eigen gedrag. Innoforte doet een groot beroep op de eigen medewerkers maar ook op vrijwilligers, leveranciers, familie en andere bezoekers om zich aan de afspraken te houden.

We vertrouwen erop dat:

  • u weg blijft als u of uw huisgenoten gezondheidsklachten hebben;
  • u thuis blijft als u uit een zogenaamde oranje of rood gebied komt of in een situatie was waarbij u risico heeft gelopen op een besmetting. Denk bijvoorbeeld aan een bruiloft, een begrafenis, een buurtbarbecue of een uitje naar een drukbezochte plek;
  • u anderhalve meter afstand houdt van elkaar. Ook in het appartement van de bewoner die u bezoekt;
  • u alle hygiënevoorschriften opvolgt.

Het dringende advies is om privé niet meer dan zes mensen tegelijkertijd thuis uit te nodigen. Dit geldt ook voor de bewoners in een van onze locaties. Zes personen tegelijkertijd op bezoek bij een bewoner is qua afstand houden al bijna niet meer mogelijk. In de restaurants, het Grand Café De Brink in 't Jagthuis of de Huizen van de Buurt zien we met name in de weekends dat het door drukte moeilijk is om rekening te houden met elkaar.

Wij vragen u om samen met familie en/of vrienden te overleggen hoe u veilig op bezoek kunt komen. Zo vragen wij u om in kleine groepjes te komen en het bezoek te spreiden, door bijvoorbeeld doordeweeks te komen. Zo voorkomen we in het weekend topdrukte in de locaties.