ZoekenSluiten

Coronavirus: huidige situatie

De volgende maatregelen gelden vanaf donderdag 18 augustus 2022:

  • Bewoners, bezoek en medewerkers hoeven geen mondkapje te dragen. Het mag natuurlijk wel, als iemand zich daar veiliger bij voelt.
  • Als een bewoner klachten heeft, wordt deze altijd getest op corona. Test iemand positief, dan blijft deze bewoner op het eigen appartement tot hij of zij geen klachten meer heeft. Voor bewoners met dementie die als gevolg van hun ziektebesef niet op hun kamer kunnen blijven, is het uitgangspunt dat zij op hun eigen afdeling blijven. Medewerkers die besmette bewoners verzorgen, werken in volledige persoonlijk beschermende middelen.
  • Bewoners die dichtbij een andere bewoner met corona zijn geweest, worden ook getest. Is de testuitslag negatief, dan hoeft hij of zij niet in quarantaine.
  • Nieuwe bewoners worden getest op de dag van inhuizing. Is de testuitslag negatief, dan hoeft de nieuwe bewoner niet in quarantaine.

Als er in de (nabije) toekomst een andere variant van het coronavirus rondwaart, evalueert Innoforte de bestaande maatregelen. Dan kan het zijn dat we dit beleid aan moeten passen, om zo veel mogelijk veilige zorg en een veilige werkomgeving te bieden.