ZoekenSluiten
Houd altijd 1.5 m afstand
Was en ontsmet uw handen
Blijf thuis bij klachten
Loop niet onnodig rond
Ruimte te vol? zoek elders plek
Dringend advies: draag een mondkapje

Coronavirus: de stand van zaken

23/7: vanwege onder andere de toenemende coronadreiging om ons heen en het landelijk risiconiveau 'zeer ernstig' heeft Innoforte besloten tot nader order het dragen van een mondkapje in de openbare ruimtes weer verplicht te stellen. Deze zijn verkrijgbaar bij de ingang als u op bezoek gaat bij uw naaste. Wij rekenen op uw begrip.

15/7: Anderhalf jaar hebben we ons ingespannen om de woonomgeving van onze bewoners zo veilig mogelijk te houden. Inmiddels lopen om ons heen de besmettingen weer op, óók bij hen die al gevaccineerd zijn. Dat baart Innoforte zorgen. Om het zekere voor het onzekere te nemen adviseren wij u dringend om een mondkapje te dragen als u bij uw naaste op bezoek gaat. Deze zijn verkrijgbaar bij de ingang. U draagt ze in de publieke wandelgangen en ruimtes, maar op de kamer van uw naaste of als u zit in het restaurant mag het af. Dit advies geldt vooralsnog van 15 tot 22 juli. Bedankt voor uw medewerking!

Per 26/6: veel coronamaatregelen zijn in Nederland opgeheven. De volgende maatregelen blijven wel van kracht: Houd 1,5 meter afstand tot anderen, was uw handen regelmatig en blijf thuis bij klachten en laat u direct testen. Bezoek mag in principe overal weer komen. Is de ruimte te klein om 1,5 meter afstand te houden? Dan vragen wij u om dit onderling met elkaar op te lossen. De beschikbare ruimte bepaalt hoeveel mensen er welkom zijn. De huiskamers voor de afdelingen PG in 't Jagthuis en Lorentzhuis zijn wel alleen voor bewoners en teams opengesteld. Tot slot zijn mondkapjes niet meer verplicht. Bezoekers mogen zelf de afweging maken of zij deze willen dragen.

11/6: Nu we in rustiger vaarwater zitten schalen we de informatievoorziening over besmettingen terug naar deze algemene hoofdpagina. De subpagina's voor de locaties zijn vooralsnog offline gehaald. Al het nieuws vindt u hier.

2/6: Mededeling omtrent versoepelingen: 

Steeds meer mensen zijn gevaccineerd en het aantal mensen dat met Corona in het ziekenhuis moet worden opgenomen, daalt. Dat is goed nieuws. De rijksoverheid laat per 5 juni a.s. weer meer coronamaatregelen los. Ook Innoforte volgt met ingang van deze dag (5 juni).

De basisregels blijven gehandhaafd:

 1. Desinfecteer de handen bij binnenkomst in de locatie;
 2. Draag een mondkapje op de gangen, in de liften en andere openbare delen van het gebouw.
 3. Respecteer de onderlinge afstand van 1,5 meter.

Nieuw is:

 1. Bewoners mogen per dag vier mensen ontvangen. Dat mogen tweetallen zijn, mensen die alleen komen of met vier tegelijk.
 2. Bezoekers ‘van buiten’ zijn weer welkom:
  • Om een kopje koffie te komen drinken in het Huis van de Buurt of op het terras
  • Om deel te nemen aan de kerkdienst
  • Om naar de kapper of pedicure in de locatie te gaan.
 3. Het invullen van registratieformulieren is niet meer nodig. De GGD verzorgt zelf bron- en contactonderzoek door te bellen met besmette mensen.

 

18/5: Afdeling het WAD van Vreedenhoff is uit quarantaine.

17/5: De quarantaine van afdeling Driehoek 2 van locatie Vreedenhoff is deels opgeheven. De 'lange gang' is met ingang van vandaag opengesteld. De woonafdeling voor mensen met dementie (WAD) is uit voorzorg nog steeds in quarantaine. Hier testte een bewoner zwak positief.

13/5: Afdeling Driehoek 2 van locatie Vreedenhoff is uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Bewoners van deze afdeling mogen voor de duur van de quarantaineperiode één bezoeker een keer per dag ontvangen.

8/5: Afdeling Parkzicht 4 van locatie Vreedenhoff is vanaf vandaag weer uit quarantaine.

2/5: Afdeling Parkzicht 4 van locatie Vreedenhoff is uit voorzorg in quarantaine geplaatst. Bewoners van deze afdeling mogen voor de duur van de quarantaineperiode één bezoeker een keer per dag ontvangen.

* oudere berichten zijn ten behoeve van de overzichtelijkheid van deze pagina verwijderd *

Meer informatie over corona
De Rijksoverheid heeft een zogenaamd dashboard ingesteld met alle gegevens over corona van heel Nederland. U vindt hier ook verwijzingen naar andere bronnen.

De Rijksoverheid legt alles over corona in eenvoudige taal op een aparte website uit. Klikt u hier.

Ook Pharos heeft een website met informatie over corona in verschillende talen.

Hoe gaat Innoforte
om met corona?

In het onderstaand document leest u meer over hoe Innoforte omgaat met corona en vindt u actuele informatie omtrent testen en testuitslagen.

Bekijk document

Even stilstaan bij..

Wij zien dat de derde golf en besmettingen om ons heen moeilijke emoties teweeg kunnen brengen. Hier staan we graag met u bij stil, als u daar behoefte aan heeft. 

U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met de geestelijk verzorgers en de maatschappelijk werker van Innoforte via 026-365 3653. Zij zijn bereikbaar op dinsdag, woensdag en donderdag op de onderstaande tijden:
•    9.00 – 10.00 uur
•    12.00 – 14.00 uur 
•    19.00 – 20.30 uur

Ben je een medewerker?

Log dan hier in.

Log in