ZoekenSluiten

Coronavirus: huidige situatie

De volgende maatregelen gelden vanaf vrijdag 22 april 2022:

  • Bewoners en bezoek hoeven geen mondkapje meer te dragen. Het mag natuurlijk wel, als iemand zich daar veiliger bij voelt.
  • Medewerkers dragen alleen een mondkapje als zij geen afstand kunnen houden in de zorg aan bewoners en langer dan een kwartier dichtbij zijn. Daarbuiten is het mondkapje niet langer nodig.
  • Als een bewoner klachten heeft, wordt deze altijd getest op corona. Test iemand positief, dan blijft deze bewoner op het eigen appartement tot hij of zij geen klachten meer heeft. Voor bewoners met dementie die als gevolg van hun ziektebesef niet op hun kamer kunnen blijven, is het uitgangspunt dat zij op hun eigen afdeling blijven. Medewerkers die besmette bewoners verzorgen, werken in volledige persoonlijk beschermende middelen.
  • Bewoners die dichtbij een andere bewoner met corona zijn geweest, worden ook getest. Is de testuitslag negatief, dan hoeft hij of zij niet in quarantaine.
  • Nieuwe bewoners worden getest op de dag van inhuizing. Is de testuitslag negatief, dan hoeft de nieuwe bewoner niet in quarantaine.

Als er in de (nabije) toekomst een andere variant van het coronavirus rondwaart, evalueert Innoforte de bestaande maatregelen. Dan kan het zijn dat we dit beleid aan moeten passen, om zo veel mogelijk veilige zorg en een veilige werkomgeving te bieden.