ZoekenSluiten
Houd altijd 1.5 m afstand
Was en ontsmet uw handen
Blijf thuis bij klachten
Loop niet onnodig rond
Ruimte te vol? zoek elders plek
draag een mondkapje

Coronavirus: de stand van zaken

Voor specifieke informatie kijk op de locatiepagina's: de Biesdel, Oosterwolde, 't Jagthuis, Vreedenhoff, Lorentzhuis

25/2: Voor huidige vragen en antwoorden kunt u terecht bij onze nieuwe Vraag en Antwoord. Deze vindt u in het oranje blokje rechts (computer) of onder (mobiel) op deze pagina.

20/2: De afdelingen Larenstein Zuid en West van locatie Lorentzhuis zijn preventief gesloten.

19/2: Alle afdelingen van de locatie Vreedenhoff zijn uit quarantaine.

11/2: Locatie Vreedenhoff is uit quarantaine, wel zijn er nog een aantal afdelingen in isolatie.

3/2: De hele locatie Vreedenhoff is met ingang van vandaag in quarantaine geplaatst tot minimaal 8 februari a.s.

2/2: Afdeling Parkzicht 3 en 4 (appartementen 310 t/m 318 en 401 t/m 413) van locatie Vreedenhoff  is met ingang van vandaag in quarantaine.

1/2: Adeling Parkzicht 2 (appartementen 201 t/m 221) van locatie Vreedenhoff is in quarantaine. Er is een coronabesmetting vastgesteld bij een medewerker. Alhoewel bezoek wordt ontraden, mag iedere bewoner een bezoeker een keer per dag ontvangen.

28/1: Afdeling Driehoek 2 (appartementen 261 t/m 264 en 277A t/m 289) van locatie Vreedenhoff is in quarantaine. Er is een coronabesmetting vastgesteld bij een bewoner. Alhoewel bezoek wordt ontraden, mag iedere bewoner een bezoeker een keer per dag ontvangen.

26/1: Inmiddels is bij drie bewoners van de afdelingen Begane Grond en Parkzicht 1 (appartementen 0.1 t/m 16, 76 t/m 85 en 101 t/m 124) van locatie Vreedenhoff een coronabesmetting vastgesteld. Alhoewel bezoek wordt ontraden, mag iedere bewoner een bezoeker een keer per dag ontvangen.

25/1: De afdelingen Begane Grond en Parkzicht 1 (appartementen 0.1 t/m 16, 76 t/m 85 en 101 t/m 124) van locatie Vreedenhoff zijn dit weekend in quarantaine gegaan.

21/1: Ook afdeling Middachten Zuid van het Lorentzhuis heeft geen besmette bewoners meer. Innoforte is coronavrij en spant zich maximaal in om dit zo te houden! In alle locaties mogen bewoners één bezoeker per persoon één keer per dag ontvangen. Deze tijdelijke beperking van bezoekmogelijkheden geldt tot 1 maart a.s.

18/1: Afdeling Middachten Zuid van het Lorentzhuis blijft nog wat langer in quarantaine.

18/1: Locatie De Biesdel is uit quarantaine.

13/1: Afdeling Biljoen West van de locatie Lorentzhuis is uit quarantaine.

11/1: De afdelingen Middachten West en Biljoen Zuid van de locatie Lorentzhuis zijn uit quarantaine.

11/1: Ook de lange gang van afdeling Driehoek 2 van de locatie Vreedenhoff is nu uit quarantaine. De hele locatie is nu coronavrij.

8/1: De quarantaineperiode van locatie De Biesdel is verlengd met tien dagen vanaf 7 januari. Er is een nieuwe besmetting vastgesteld.

5/1: De quarantaineperiode van locatie De Biesdel is verlengd met tien dagen vanaf vandaag. Er zijn nieuwe besmettingen vastgesteld.

31/12: Locatie De Biesdel is in quarantaine. Er zijn twee bewoners bij wie het coronavirus is gevonden.

Oudere berichten zijn ten behoefte van de overzichtelijkheid van deze pagina verwijderd.

Maar hoe kunnen we verantwoord en veilig open blijven?

Iedere locatie is uniek
Omdat iedere locatie anders is, maakt iedere locatie zijn eigen plan. Hoe kunnen we rekening houden met de behoefte van een bewoner? Hoe zorgen we voor een veilige situatie voor alle mensen die er wonen, op bezoek komen of werken? We zoeken telkens naar het evenwicht: het belang van één persoon en het belang van de groep.

We doen het samen
Dat zijn moeilijke afwegingen. Daarom betrekken wij daar in iedere locatie de cliëntenraad of familieraad bij. We nemen de reacties mee die we nu al van familie krijgen. We luisteren ook naar wat de professionals te zeggen hebben. Zo komt iedere locatie tot een plan dat steun krijgt van de meeste betrokkenen.

Actuele info via de website
Via deze website kunt u zien welke maatregelen ‘uw’ locatie genomen heeft. Wij vragen u om hier telkens kennis van te nemen. Als de situatie verandert, nemen wij nieuwe maatregelen. Als het nodig is, nemen we die snel. Check altijd vóór u komt bij de bewoner of de eerste contactpersoon of bezoek mogelijk is. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Stem onderling af
Wij doen ook een beroep op u om onderling in uw eigen familie afstemming te zoeken over gespreid bezoek. De appartementen, de huiskamers en onze restaurants zijn niet groot genoeg om iedereen tegelijk te ontvangen. Houdt u zelf in de gaten of u 1,5 meter afstand tot de mensen om u heen kunt houden. Vraag niet van onze mensen met hun grote zorghart om als politie-agent of BOA op te treden. Neem alstublieft uw eigen verantwoordelijkheid.

Wat kunt u doen?

  • Verzamel niet op drukke plekken en loop niet onnodig rond in de huizen.
  • Draag altijd een mondkapje
  • Is een ruimte te vol? Zoek dan ergens anders een plekje.
  • Houd altijd 1.5 meter afstand. Ook eenmaal bij uw naaste op het appartement.
  • Was en ontsmet regelmatig uw handen. Bij binnenkomst kunt u direct uw handen ontsmetten.
  • Heeft u klachten? Blijf dan thuis!

Meer informatie over corona
De Rijksoverheid heeft een zogenaamd dashboard ingesteld met alle gegevens over corona van heel Nederland. U vindt hier ook verwijzingen naar andere bronnen.

De Rijksoverheid legt alles over corona in eenvoudige taal op een aparte website uit. Klikt u hier.

Ook Pharos heeft een website met informatie over corona in verschillende talen.